Az első alkalom joga

A kényelem biztonsága

Az életben minden alkalom, amikor belekezdünk valami újba, kihívás, és egyben lehetőség. A kihívásnak – mint eddig mindig az életem során –, állok elébe. A lehetőséget pedig megragadom, hogy ezáltal új oldalát ismerjem meg a dolgoknak, és ezzel együtt saját magamnak. Nem volt ez másként 2014-ben sem, amikor Homan Transport néven belevágtam egy új vállalkozásba, és hasonló érzés bizsergeti a klaviatúrán táncoló ujjaimat is, hiszen a blog írás egy új terület számomra. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy az első blog bejegyzést saját magam írom, mert ez az internetes felület egy új kiegészítője lesz a cégemnek, és szeretném megismerni, kipróbálni és egy kicsit bábáskodni a születésénél. Tisztában vagyok vele, hogy a későbbiekben nem lesz rá időm és energiám, hogy minden más feladat mellett ezzel is egyszemélyben foglalkozzam, de az ellenőrzést és irányítást szeretném folyamatosan megtartani.

 

51997962_1235443419942152_1134337129577447424_n.jpg


Persze a cég elindítása négy évvel ezelőtt sokkal nagyobb kihívás, nehezebb feladat volt, mint egy már évek óta stabilan működő cég életét bemutató blogot elkezdeni, de így sincs egyszerű dolgom. A vállalkozás beindításánál olyan nehézségeket kellett leküzdeni, mint a rengeteg adminisztráció, az anyagi fedezet előteremtése, a jármű flotta kiválasztása és beszerzése, és nem utolsó sorban a sofőrök kiválogatása, tesztelése és betanítása.


Ezekhez a feladatokhoz képest most lényegesen egyszerűbb a helyzet, mégis okoz némi fejtörést, hogy a rengeteg élmény, tapasztalat, vicces és izgalmas történet közül melyeknek adjak helyet az első blog bejegyzésben?

Foglalkozzam-e statisztikai adatokkal, vagy számokban kifejezhető eredményekkel? Eldicsekedjek-e az elképesztő számadatokkal, amiket a csapat produkált az eltelt évek alatt? Bármiről is írok, magasan van a mérce, mert a csapatommal közösen egy igazi sikertörténetet élünk át – és ezt kell valahogy szavakba önteni –, melynek még csak most tartunk az első fejezeténél. Ki tudja, milyen fantasztikus kalandokat és eredményeket hoz a jövő?

A továbbiakban minden egyes írásunkkal azt szeretnénk elérni, hogy olyan – vagy legalábbis hasonló –, felejthetetlen élményt nyújtson, mint az utazások, amiket immár 4 éve folyamatosan szervezünk, bonyolítunk, és átélünk. Nem szeretnék semmit kihagyni, de minden utazás – így ez a virtuális utazás is a szavak országútján – véget kell, hogy érjen egyszer, tehát korlátozott a lehetőségek száma.
Vágjunk hát bele, és meglátjuk, miből mennyi fér el az első blogban!

 188.jpg

 

Kezdjük az elején…

Az utazás egész életemben a szenvedélyem volt. Én azok közé tartozom, akik nem csak az úticéljukként kiválasztott városban, vagy a tengerparton, esetleg egy síparadicsomban gyűjtik a nyaralás élményeit. Számomra már maga az utazás is élmény, még a menet közben megoldandó feladatokkal együtt is. Ezt az élményt szeretném nyújtani az utasaink számára is, így tehát nem volt kérdés számomra, hogy valamilyen formában az utazással, személyszállítással szeretnék foglalkozni, csak még azt kellett eldönteni, hogy hogyan. Természetesen az előbb említett cégalapítást megelőzte jó néhány év tervezgetés és felkészülés.

A piaci igények, a lehetőségek és a versenytársak felmérése mellett fontos tényező volt a személyes érintettségem. Ahogy az a korábbiakból kiderült, nem véletlenül vágtam bele éppen egy személyszállítási szolgáltató vállalkozás felépítésébe. Egyrészt elkötelezett híve vagyok a minőségnek az élet minden területén, másrészt a járművek – autók, buszok –, igazi szerelmese. A sofőrök és a buszok kiválasztása során egyaránt a maximális megbízhatóság volt a legfontosabb szempont számomra. Hiszek benne, hogy ez a mentalitás hosszú távon kifizetődik, és az eddigi évek tapasztalata ezt a meggyőződésemet támasztja alá. Mi sem jellemezheti jobban a Homan Transport által nyújtott szolgáltatás minőségét, mint a törzsutasok aránya.

Aki egyszer utazott velünk, az a következő utazása alkalmával is először ránk fog gondolni, mint lehetséges alternatívára. Egyelőre naponta induló járataink vehetők igénybe Magyarország Ausztria, Németország és Svájc útvonalon. Hamarosan sűríteni fogjuk az induló járatokat, így lehetőség lesz 12 óránként minket választani.
Sajnos még nem tartunk ott, hogy Európa minden országába, városába közlekednénk, de ki tudja, mit hoz a jövő. Határ a csillagos ég!

 

Folyamatos megújulás

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a buszokat naponta több ezer kilométeres útra használjuk, akkor vajon elég-e a rendszeres karbantartás? Meddig lehet ilyen kihasználtság mellett üzemben tartani egy járművet? Tudom, hogy sok olyan cég van, ahol a végletekig hajtják a járműveket, és csak akkor történik meg a lecserélésük, amikor egy busz már több gondot okoz, mint amennyi hasznot hoz. Én nem szeretem a problémás járműveket, ezért a Homan Transport 1–1,5 évente új buszt helyez üzembe, hogy folyamatosan frissen tartsuk a flottát. Büszkén mondhatom, hogy az eddig teljesített 1000 út során egyetlen olyan lerobbanásunk sem volt, ami az elmaradt karbantartás vagy felkészületlenség miatt következett volna be. 

 19.jpg

 

Hazai pályán és új utakon – A nagyvilágba és a világhálóra

Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy az aszfalt már hazai pálya a Homan Transport számára. Következő célom, hogy az internetes világsztrádán történő utazásaink, kalandjaink is élményt, szórakozást jelentsenek mindazok számára, akik úgy döntenek, hogy itt is minket választanak.

A járműpark állapota mellett fontosnak tartom az interneten történő kommunikációnkat is. Éppen ezért elkészült a honlapunk.

A Facebookon természetesen továbbra is elérhetők vagyunk, és igyekszünk rendszeresen tájékoztatást nyújtani a friss hírekről, újdonságokról, eseményekről.

 

 50837187_1229225963893200_3767583786368237568_o.jpg

 

A luxus többé nem kiváltság!

Elárulok egy titkot. Na jó, nem teljesen titok, hiszen már egy ideje megvannak, elérhetők és sokan láttátok is Őket az ez évi Esküvő Kiállításon, a Papp László Budapest Sportarénában. Sőt, néhányan már utaztak is bennük, mert egy buszt nem úgy avatunk fel, hogy hozzávágunk egy üveg pezsgőt, hanem az első utasok által.

A VIP kisbuszokról van szó, melyek a vállalkozásban egy új fejezetet fognak jelenteni. A következő lehetőségeket kínálom általuk, hogy minden egy esemény minden pillanata feledhetetlené váljon:

Esküvő

  • Legény- vagy leánybúcsú
  • Esküvői személyszállítás

 

Üzlet

  • Üzleti találkozók 
  • Kiemelt partnerek személyszállítása
  • Prémium reptéri transzfer
  • Céges rendezvények, konferenciák

 

Események

  • Estélyek, bálok
  • Szalagavató
  • Koncertek, akár Európán belül
  • Kirándulások
  • Bor és sörtúra 
  • Csapépítő programok
  • Meglepetés programok
  • Születésnapok...

További ötleteink még formálódnak, alakulnak, addig is nyitott vagyok minden olyan felkérésre, amivel méltó módon lehetne kihasználni ezeknek a gyönyörű luxus buszoknak a kényelmét, hogy minél többször megvalósulhasson az "utazás szenvedéllyel élménye". 

  

Számok, melyek önmagukért beszélnek

Hadd meséljek el egy kis érdekességet: 2500–2800 km hosszúságú aszfaltcsíkot gyűrnek maguk alá sofőrjeink egy-egy túra alkalmával. Mivel minden nap közlekedünk, ezért ez éves szinten körülbelül 1.000.000 km jelent BALESETMENTESEN!
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani kiváló, szakképzett gépkocsivezető kollégáimnak. Az ő lelkesedésük, tapasztalatuk, megbízhatóságuk az egyik legfontosabb alappillére a vállalkozásnak. Ugyanilyen fontos számomra azon partnereim munkájának minősége, akik a járműveket szervizelik, karbantartják és a tisztaságukról gondoskodnak minden út előtt. Nálunk az Utasnak jár a tiszta utastér kényelme, a megbízható sofőr kolléga nyújtotta biztonságérzet, és a pontosan szervezett utazás élménye egyaránt.

 

 

Meséld el Te is a történetedet!

Először is elnézést kérek a tegezésre váltás miatt. Csak azért fogalmaztam így, mert akik már utaztak Homan Transport valamelyik buszán, azok biztosan nem fogják sértésnek venni, ha közvetlen stílusban szólok hozzájuk. Az elmúlt négy év alatt számtalan kaland, sztori és vicces szituáció színesítette az utazásainkat. Éppen ezért nem szeretnék most egyet kiragadni. Helyette azt kérem, hogy írjátok meg nekünk a saját történeteteket, melyet velünk közösen éltetek át! Segítsétek blog író munkatársunk munkáját, és egyben segítsetek dönteni azoknak, akik még csak most ismerkednek a cégünkkel, vagy éppen a neten böngészve keresgélik a lehetőséget, hogy mivel/kivel utazzanak.

info@homantransport.hu 

 

Utazz velünk Magyarországon, Ausztriába, Németországba vagy Svájcba! Kövess minket a Facebookon! Olvasd a blogunkat, ami mostantól rendszeresen új történetekkel, utazási tippekkel, újdonságokkal és érdekességekkel fog jelentkezni! Írd meg nekünk a véleményedet vagy a történetedet!